Padangų priežiūra



Padangas reikia stebėti ir prižiūrėti

Į ką reikia atkreipti dėmesį padangose, kaip nustatyti leistiną protektoriaus gylį, kada jas keisti, Jums gali padėti kelios pagrindinės taisyklės :

 

 

.venkite mechaninio padangos pažeidimo

 


Vengti padangų stipraus susidūrimo su kelio kraštu, kelio duobėmis, nedarykite staigių posūkių. Prieš bet kokią kelio kliūtį būtinai sumažinti greitį. Reguliariai tikrinkite, ar nėra padangos pažeistos: įdurimų, įpjovimų, sutrūkinėjimų, gumbų, svetimkūnių.Jei aptikote nors vieną iš paminėtų pažeidimų, važiuokite į techn.aptarnavimo centrą konsultacijai ar remontui.Padangos naudojimo ilgaamžiškumas priklauso nuo vairavimo stiliaus, padangų slėgio priežiūros, o taip pat ir tinkamo montavimo, bei padangų sandėliavimo.Nuimtus ratus ar padangas visada laikykite vėsioje, sausoje ir, jei įmanoma, tamsioje vietoje. Padangas, jei jos nėra pritvirtintos prie ratų diskų, dėkite vertikaliai.


• matuokite oro slėgį padangose

Oro slėgis padangose, tinkamas automobiliui, suteikia taip reikalingą saugumą ir užkerta kelią nereikalingoms kuro sąnaudoms. Įsidėmėkite ant lipduko , esančio degalų bako dangtelio viduje, nurodytą reikiamą padangų slėgį (jis tinka tiek vasaros, tiek ir žiemos padangoms).Padangų slėgį visada tikrinkite tik šaltose padangose. Jei automobilis pakrautas , jo svorį ir pagal tai reguliuokite slėgį. Ruošiantis ilgesniai kelionei, patikrinkite ir padangas, ir jų slėgį.


• nusidėvėjimo indikatorius  

Prie originalaus padangos protektoriaus pagrindo skersai judėjimo krypčiai 1,6 mm aukštyje yra „nusidėvėjimo indikatoriai". Šie nusidėvėjimo indikatoriai priklausomai nuo automobilio tipo yra išdėstyti ant padangos protektoriaus 6-8 vietose vienodu atstumu vienas nuo kito. Padangų šonuose esantys ženklai (pavyzdžiui, raidės TWI ar simboliai) rodo nusidėvėjimo indikatorių būklę. Jei protektoriaus dalis yra 1,6 mm matuojant protektoriaus griovelius šalia nusidėvėjimo indikatorių, tuomet yra pasiektas įstatymuose leidžiamas minimalus protektoriaus gylis. Padangas reikia pakeisti.

 

· padangų amžius


Padangos, kurios ilgą laiką nenaudojamos, sukietėja ir darosi trapios, priešingai nuolatos naudojamoms padangoms. Senesnėms padangoms dėl senėjimo gali atsirasti nedidelių įtrūkimų. Nuolatos naudojamoms padangoms dėl ridenimo gumoje suaktyvėja minkštiklis, ir todėl padangos nesukietėja ir neplyšinėja.Padangas rekomenduojama keisti, jei jos yra senesnės nei 6 metai.



· padangų keitimas

Būtina padangas keisti, atsižvelgiant į sezoniškumą. Jei pastebite mechaninių pažeidimų.Jei protektoriaus gylis mažesnis nei 1,6 mm.



< Atgal

Terminalo g. 5

Terminalo g. 5, Kuprioniškių k. Vilniaus raj. (Minsko plentas),
LT-13279
Tel. (+370 5) 2388225
Mob. (+370 687) 14903
El. paštas info@motorida.lt

 

Išradejų g. 18

Išradejų g. 18
Šiauliai LT-78148
Tel. (+370 41) 550501
Faksas (+370 41) 550501
Mob. (+370 698) 21075
El. paštas info@motorida.lt

Kopijuoti draudžiama © 2011 Motorida. Visos teisės saugomos.